Συνήθως δεν συνειδητοποιούμε τη σπατάλη των τροφίμων
και συχνά παραγγέλνουμε κάτι μόνο και μόνο για να το δοκιμάσουμε.
Ένα εστιατόριο όμως αποφάσισε να βάλει τέλος σε όλο αυτό, επιβάλλοντας πρόστιμο σε όσους πελάτες δεν κατανάλωναν το φαγητό που παρήγγειλαν.
Fahad Al Anezi, ο ιδιοκτήτης του εστιατόριου Marmar στην πόλη Dammam λέει ότι η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια να σταματήσει η σπατάλη των τροφίμων ή να μειωθεί. Ο Al Anezi λέει ότι συνήθως βλέπει πελάτες οι οποίοι παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων για να εντυπωσιάσουν τους γύρω τους. Λέει επίσης ότι η ιδέα της επιβολής προστίμων σε ανθρώπους για τα περισσεύματα, αντί να καταστήσει τι εστιατόριο του μη δημοφιλές, έκανε τος Σαουδάραβες να έρχονται ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα, μερικοί πελάτες έχουν πει ότι έχουν μάθει το μάθημά τους και ζητάνε πλέον μόνο τη ποσότητα τροφίμων που μπορούν να τελειώσουν.
Η απόφαση ελήφθη μετά την είδηση του λιμού στη Σομαλία, όπου οι άνθρωποι κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω των προστίμων που επιβάλλει έγιναν δωρεά για να βοηθήσει στη σωτηρία του πεινασμένου έθνους. Ο Al Anezi έχει ανακηρυχθεί ως κάτι ισοδύναμο του Ρομπέν των Δασών .
Post a Comment